Cum te pregatesti pentru un interviu de angajare

Pregatirea pentru un interviu de angajare

Daca ai fost chemat la un interviu de angajare inseamna ca CV-ul tau s-a bucurat de succesul scontat. Interviul de angajare este urmatoarea etapa pe care o vei intalni in obtinerea unui loc de munca.

Insa, similar etapei de realizare a CV-ului, aceasta etapa necesita timp si pregatire, un interviu de angajare reprezinta o ocazie unica prin care te poti prezenta in fata potentialului angajator.

Afla in continuare care sunt unele lucruri de care este recomandat sa tii cont in pregatirea pentru interviu:

  • Angajatorii apreciaza persoanele interesate de o oportunitate in compania lor si iti poti manifesta acest interes prin informatiile pe care le detii atat despre companie cat si despre locul de munca dorit. Petrece timp incercand sa afli cat mai multe detalii despre companie dar si despre locul de munca. De cele mai multe ori site-ul sau paginile de pe retelele de socializare sunt locurile in care vei gasi cele mai multe informatii.
  • Unele intrebari vor avea un raspuns simplu, altele vor necesita un raspuns mai detaliat. In baza CV-ului tau incearca sa faci o lista cu intrebarile care iti pot fi adresate pe parcursul interviului pentru a te asigura ca ai un raspuns si pentru a nu fi luat prin surprindere de catre aceste intrebari.
  • Curiozitatea reprezinta o calitate si cu siguranta vrei sa afli cat mai multe despre companie si viitorul loc de munca. Pregateste din timp o lista cu intrebarile pe care planuiesti sa le adresezi.
  • „Repetitia este mama invataturii” se aplica si pentru interviurile de angajare. Poti organiza un joc de rol cu un prieten sau cu cineva din familie pentru a repeta prezentarea ta, raspunsurile si intrebarile pe care le ai.
  • Tinuta pe care planuiesti sa o porti pentru interviul de angajare trebuie sa fie adecvata. In cele mai multe situatii o tinuta smart – casual va fi mai mult decat potrivita. Daca totusi aplici pentru o pozitie de director atunci si tinuta va trebui sa fie pe masura.
  • Punctalitatea si seriozitatea sunt importante pentru fiecare angajator. Asigura-te ca ajungi cu 5 – 15 minute mai devreme la locatia interviului. De asemenea, este bine sa previi orice intrerupere care poate interveni pe parcurs, fie inchizand sau trecand in modul silentios dispozitivele si accesoriile pe care le ai.

Tu cum te pregatesti pentru un interviu de angajare?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi facuta public. Campurile obligatorii sunt marcate cu *