Ce este si face o agentie de recrutare?

Ce este si ce face o agentie de recrutare

O agentie de recrutare este o companie a carei principala activitate o reprezinta identificarea si atragerea celor mai eligibili candidati pentru a sustine dezvoltarea companiei tale.

Pentru identificarea candidatilor de top este necesara definirea nevoilor de angajare specifice companiei tale, realizarea unor anunturi personalizate si promovarea acestora prin diferite canale de marketing. Procesul de recrutare continua cu analiza CV-urilor si a candidatilor, selectia acestora conform nevoilor identificate anterior si organizarea interviurilor preliminare. Candidatii eligibili vor fi recomandati companiei angajatoare pentru organizarea unui interviu final de angajare sau pentru angajare directa, dupa caz. Totodata, pe toata durata procesului, agentia de recrutare gestioneaza relatia dintre angajator si candidat si le ofera suport in procesul de angajare.

De cele mai multe ori procesele interne de recrutare se pot intinde pe o perioada indelungata si implica costuri ridicate fara nici o garantie a succesului. De asemenea identificarea si atragerea celor mai buni candidati poate reprezenta o problema semnificativa.

De ce ar trebui sa apelezi la o agentie de recrutare?
Doua dintre avantajele competitive majore sunt reprezentate de cunoasterea pietei fortei de munca si accesul la candidati de top fie ca acestia se afla activ in cautarea unui loc de munca sau sunt deja angajati. Experienta in desfasurarea proceselor de recrutare a caror eficienta este crescuta in timp ce durata si costurile sunt reduse substantial fata de un proces de recrutare intern reprezinta de asemenea avantaje semnificative.

Cand ar trebui sa apelezi la o agentie de recrutare?
O agentie de recrutare reprezinta un partner de incredere pentru tine atunci cand planifici sa iti dezvolti compania, daca intampini dificultati in a atrage si a retine forta de munca in companie sau daca esti in cautarea unui specialist care sa se alature echipei tale.

Noi suntem partenerul tau de success in dezvoltarea companiei tale. Ia legatura cu noi!
Impartaseste cu noi experienta colaborarii tale cu agentii de recrutare sau dificultatile pe care le intampini in procesul de recrutare.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi facuta public. Campurile obligatorii sunt marcate cu *