Cum sa iti gasesti locuri de munca?

Cum sa iti gasesti locuri de munca?

Esti in cautarea unor locuri de munca? Daca te afli la inceput de cariera profesionala sau daca iti doresti alt loc de munca este bine sa tii cont de cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti indeplinesti obiectivul usor si rapid.

Primul pas in cautarea unui loc de munca este realizarea unui CV. Citeste aici recomandarile noastre pentru realizare CV.

Odata ce CV-ul tau este finalizat stabileste ce locuri de munca ti se potrivesc sau pe care ti le doresti. Aceasta lista o poti realiza in baza studiilor absolvite, cunostintelor pe care le ai si a experientei tale profesionale. Daca profilul tau nu este unul potrivit pentru locurile de munca tintite este bine sa iei in considere urmarea unor cursuri de specialitate sau a unor cursuri de calificare. Acestea te vor ajuta sa devii un candidat potrivit si sa iti cresti sansele de a obtine acel loc de munca.

Cautarea ta poate incepe! Cele mai potrivite modalitati de a iti gasi un job sunt apelarea la o agentie de recrutare, site-urile de profil sau companiile pentru care iti doresti sa lucrezi. Aplica pentru job-urile gasite si asigura-te ca iti notezi la ce locurile de munca ai aplicat cat si detalii precum compania, cerinte, responsabilitati, beneficii dar si feedback-ul primit.

Trebuie sa tii cont de faptul ca in majoritatea cazurilor poate dura de la cateva zile pana la cateva saptamani pentru a primi un feedback. In situatia in care nu ai primit nici un raspuns referitor la aplicatia ta in termen de 2 saptamani poti lua legatura prin email sau telefonic si sa soliciti din nou un feedback.

Daca ai primit un raspuns pozitiv si esti invitat la un interviu de angajare este bine te pregatesti corespunzator. Afla aici cum sa te pregatesti pentru un interviu. Mult succes in obtinerea locului de munca!

Esti in cautarea unui loc de munca? Ai nevoie de realizare CV sau poate doresti consultanta in cariera? Te poti baza pe noi!

Tu ce alte sfaturi ai pentru gasirea unui loc de munca?

One Response

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi facuta public. Campurile obligatorii sunt marcate cu *