CV sau Curriculum Vitae constituie un sumar al experientei tale profesionale si educationale. Acest sumar este prezentat de cele mai multe ori in forma scrisa dar se poate regasi si sub alte forme, precum video, audio sau portofoliu.
Rolul unui CV este de a incuraja un potential angajator sa te cunoasca oferind acestuia inainte de o prima discutie o prezentare cat mai clara si mai sumara din punct de vedere profesional dar si educational. Studiile arata ca un recruiter petrece in medie 8.8 secunde citind un CV, timp in care ia o decizie cu privire la potentialul de angajare al candidatului.
Avand in vedere ca timpul pe care il ai la dispozitie pentru a starni interesul unui recruiter pentru a iti creste sanse obtinerii unui interviu poti urma recomandarile de mai jos:
- Decide forma pe care o va avea CV-ul tau in functie de abilitatile tale si locul de munca vizat. Daca te exprimi foarte elocvent in scris este recomandat sa utilizezi formatul scris. Sau daca vizezi un loc de munca in domeniul relatiilor cu publicul este de preferat realizarea unei prezentari video in detrimentul unui CV scris.
- Alege un formatul modern, simplu si curat. Acest format ar trebui sa fie cat mai usor de urmat si inteles. De asemenea ar trebui sa evidentieze detaliile relevante precum experienta sau calitatile care te fac potrivit pentru locul de munca dorit.
- Asigura-te ca toate datele prezentate sunt actualizate, corecte si denota profesionalism. O idee foarte buna este sa ceri parerea prietenilor si / sau a familiei asupra continutului.
- Daca CV-ul tau include o sectiune despre tine este recomandat sa incluzi doar informatii relevante pentru angajator sau informatii foarte originale. Daca nu te simti inspirat este mai mult decat in regula sa omiti aceasta sectiune.
- Activitatea ta profesionala si educationala trebuie sa fie prezentata in ordine cronologica inversa. Astfel incepi cu prezentarea locurilor de munca / studiilor cele mai recente si inchei cu prezentarea celor mai vechi. De asemenea este bine sa incluzi experientele cele mai relevante, recente sau cu cea mai lunga perioada de timp.
- CV-ul tau trebuie sa fie scurt si concis nu lung si extrem de detaliat. In cazul unui CV scris este recomandat ca acesta sa nu depaseasca 2 pagini A4 iar un CV video nu ar trebui sa depaseasca 2 minute.
- Tipul fisierului care contine comun trebuie sa fie standard pentru a fi vizualizat cu usurinta de oriunde si de pe orice dispozitiv. In cazul unui CV scris este recomandat sa fie PDF sau Microsoft Word iar pentru un CV video il poti incarca pe un serviciu online de streaming apoi partajezi un simplu link pentru vizualizarea acestuia.
Ai nevoie de ajutor pentru realizare CV? Nu ezita sa ne contactezi!
Tu ce experiente ai in realizarea CV-ului? Poti impartasi cu noi mai jos.
Apreciez cu adevarat aceasta postare. Am cautat peste tot pentru asta! Slava Domnului ca l-am gasit pe Bing. Mi-ai facut ziua! Multumesc din nou!